Zespół

Monika Szmuc

Koordynator projektów,
właściciel Instytutu Eligo

Odpowiada za kontakty z klientami.
Wnikliwie wsłuchuje się w potrzeby swoich klientów i pomaga w dopasowaniu odpowiedniego rozwiązania z posiadanej oferty doradczej, szkoleniowej lub pomaga zaplanować indywidualne rozwiązania.

Cierpliwość i wnikliwość pozwalają z sukcesem realizować projekty wcześniej uważane za trudne lub niemożliwe. 

Prywatnie wielki marzyciel i ciągły odkrywca tego, co nieodkryte w sobie i innych.

Kontakt: 509 542 909

Agnieszka Danielewicz

Doświadczony dietetyk, wykładowca i trener motywacyjny
z certyfikatem MBT, T&T, właściciel Instytutu Eligo

Autorka publikacji i metod wspierania w zmianie nawyków żywieniowych.
Od 10 lat tworzy i wspiera merytorycznie programy z obszaru promocji zdrowego odżywiania. Opracowała i wdrażała procedurę diagnozy nawyków żywieniowych dzieci dla OPZiSD w Gdańsku.

Konsultant naukowy systemów informatycznych dotyczących wykorzystania nowych technologii IT do celów promocji zdrowia, eHealthPromotion.

Jej zawodowym celem jest inspirowanie do zmian w postrzeganiu zdrowia jako wartości, na którą bez względu na wiek można wpływać. Na co dzień mama dwójki dzieci i zapalony kibic koszykówki.

Kontakt: 506 044 236

Edyta Poniatowska

Pedagog, dietetyk

Więcej Informacji

Pomysłodawczyni i organizatorka ogólnopolskich konferencji żywieniowych „Wyzwanie zdrowe wychowanie” oraz „Zdrowe żywienie dzieci i młodzieży”. Ponadto wiceprezes Stowarzyszenia Macherki.

Z wykształcenia pedagog i dietetyk. Na co dzień zajmuje się konsultacjami żywieniowymi dzieci. Wspiera jako moderator kampanię na rzecz naturalnej diety w przedszkolu:  www.zdrowyprzedszkolak.org/, prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców. Autorka publikacji, m.in. w „Edukacja Pomorska”.

Jako rodzic, działa aktywnie w grupie Zdrowe Żywienie Małych Pomorzan. Współtworzy projekt „Gdańsk – JeMy Zdrowo”, który ma na celu zmianę i poprawę jakości posiłków w stołówkach szkolnych na terenie Gdańska.

Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu szkoleń i warsztatów kulinarnych propagujących zdrowe odżywianie.

Daria Bogucka

Doktor nauk społecznych
w zakresie psychologii,
trener i wykładowca
Więcej Informacji

Na co dzień pracuje, z osobami w różnego rodzaju kryzysach życiowych, z osobami z zaburzeniami odżywiania, a także z osobami z różnego rodzaju problemami emocjonalnymi.

Współpracuje z Polskim Towarzystwem Programów Zdrowotnych, Uniwersyteckim Centrum Klinicznym oraz Gdańskim Ośrodkiem Promocji Zdrowia tworząc i realizując projekty dotyczące promocji zdrowia, psychologii zdrowia i psychoedukacji. Autorka publikacji z zakresu psychologii zdrowia.

Od 2011 roku, jest zaangażowana w działania gdańskiego programu zdrowotnego w zakresie prewencji i wczesnego wykrywania chorób cywilizacyjnych u dzieci i młodzieży „6-10-15 Dla Zdrowia”.

Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu szkoleń i warsztatów
dla młodzieży, rodziców i nauczycieli.

Kontakt: 537 993 257

Krzysztof Pakólski

Trener Przygotowania Motoryczngo
Więcej Informacji

Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku na kierunku wychowanie fizyczne- specjalizacja rekreacja ruchowa oraz studiów podyplomowych na Akademii Wychowania fizycznego w Katowicach na kierunku „Przygotowanie motoryczne w grach zespołowych”

Trener przygotowania motorycznego w męskich i żeńskich młodzieżowych kadrach narodowych w koszykówce z ramienia Polskiego Związku Koszykówki.

Na co dzień pracuje z uzdolnioną  młodzieżą w Ośrodku Szkolenia Sportowego Młodzieży przy Uczniowskim Klubie Sportowym Siódemka w Sopocie.

Członek Polskiego Stowarzyszenia Treningu Motorycznego

Prowadzi indywidualne konsultacje i treningi oraz przygotowuje spersonalizowane  plany treningowe dla:

  • zawodników, którzy chcą poprawić swoje parametry pod względem motorycznym
    i fizycznym aby osiągać lepsze wyniki w swojej dyscyplinie,
  • młodych zawodników, którzy rozpoczynają treningi i chcą poprawić swoją siłę wytrzymałość i szybkość oraz nabyć prawidłowe wzorce ruchowe, poprawić swoją mobilność i stabilizację, tak by bezpiecznie trenować swoja dyscyplinę,
  • oraz sportowców amatorów i osób chcących ćwiczyć rekreacyjnie.

Kontakt: 507 032 289

Dariusz Mikołajczak

Kuchmistrz
Więcej Informacji

Szef kuchni w Hotelu Nadmorskim w Gdyni. Jest laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych (Olimpiada Smaku, Polish Prestige Hotels, Zielona Czapka Bonduelle, Kulinarny Puchar Polski).

Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu warsztatów kulinarnych propagujących zdrowe odżywianie.

Realizował między innymi:
– projekt dedykowany intendentom i kucharzom pt. „Do zdrowia od kuchni” – warsztaty kulinarne dla Programu „6-10-14 dla Zdrowia” oraz dla Zespołu Gdańskich Żłobków.
– projekt warsztatów kulinarnych dla młodzieży objętej
Programem „Po Zdro” Fundacji Medicover.