Zespół
Monika Szmuc
Koordynator projektów,
właściciel Instytutu Eligo
Odpowiada za kontakty z klientami.
Wnikliwie wsłuchuje się w potrzeby swoich klientów i pomaga w dopasowaniu odpowiedniego rozwiązania z posiadanej oferty doradczej, szkoleniowej lub pomaga zaplanować indywidualne rozwiązania.
Cierpliwość i wnikliwość pozwalają z sukcesem realizować projekty wcześniej uważane za trudne lub niemożliwe.
Prywatnie wielki marzyciel i ciągły odkrywca tego, co nieodkryte w sobie i innych.
Kontakt: 509 542 909
Agnieszka Danielewicz
Doświadczony dietetyk, wykładowca i trener motywacyjny
z certyfikatem MBT, T&T, właściciel Instytutu Eligo
Autorka publikacji i metod wspierania w zmianie nawyków żywieniowych.
Od 10 lat tworzy i wspiera merytorycznie programy z obszaru promocji zdrowego odżywiania. Opracowała i wdrażała procedurę diagnozy nawyków żywieniowych dzieci dla OPZiSD w Gdańsku.
Konsultant naukowy systemów informatycznych dotyczących wykorzystania nowych technologii IT do celów promocji zdrowia, eHealthPromotion.
Jej zawodowym celem jest inspirowanie do zmian w postrzeganiu zdrowia jako wartości, na którą bez względu na wiek można wpływać. Na co dzień mama dwójki dzieci i zapalony kibic koszykówki.
Kontakt: 506 044 236
Edyta Poniatowska
Pedagog, dietetyk
Więcej Informacji
Pomysłodawczyni i organizatorka ogólnopolskich konferencji żywieniowych „Wyzwanie zdrowe wychowanie” oraz „Zdrowe żywienie dzieci i młodzieży”. Ponadto wiceprezes Stowarzyszenia Macherki.
Z wykształcenia pedagog i dietetyk. Na co dzień zajmuje się konsultacjami żywieniowymi dzieci. Wspiera jako moderator kampanię na rzecz naturalnej diety w przedszkolu: www.zdrowyprzedszkolak.org/, prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców. Autorka publikacji, m.in. w „Edukacja Pomorska”.
Jako rodzic, działa aktywnie w grupie Zdrowe Żywienie Małych Pomorzan. Współtworzy projekt „Gdańsk – JeMy Zdrowo”, który ma na celu zmianę i poprawę jakości posiłków w stołówkach szkolnych na terenie Gdańska.
Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu szkoleń i warsztatów kulinarnych propagujących zdrowe odżywianie.
Daria Bogucka
Doktor nauk społecznych
w zakresie psychologii,
trener i wykładowca
Więcej Informacji
Na co dzień pracuje, z osobami w różnego rodzaju kryzysach życiowych, z osobami z zaburzeniami odżywiania, a także z osobami z różnego rodzaju problemami emocjonalnymi.
Współpracuje z Polskim Towarzystwem Programów Zdrowotnych, Uniwersyteckim Centrum Klinicznym oraz Gdańskim Ośrodkiem Promocji Zdrowia tworząc i realizując projekty dotyczące promocji zdrowia, psychologii zdrowia i psychoedukacji. Autorka publikacji z zakresu psychologii zdrowia.
Od 2011 roku, jest zaangażowana w działania gdańskiego programu zdrowotnego w zakresie prewencji i wczesnego wykrywania chorób cywilizacyjnych u dzieci i młodzieży „6-10-15 Dla Zdrowia”.
Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu szkoleń i warsztatów
dla młodzieży, rodziców i nauczycieli.
Kontakt: 537 993 257
Krzysztof Pakólski
Trener Przygotowania Motoryczngo
Więcej Informacji
Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku na kierunku wychowanie fizyczne- specjalizacja rekreacja ruchowa oraz studiów podyplomowych na Akademii Wychowania fizycznego w Katowicach na kierunku „Przygotowanie motoryczne w grach zespołowych”
Trener przygotowania motorycznego w męskich i żeńskich młodzieżowych kadrach narodowych w koszykówce z ramienia Polskiego Związku Koszykówki.
Na co dzień pracuje z uzdolnioną młodzieżą w Ośrodku Szkolenia Sportowego Młodzieży przy Uczniowskim Klubie Sportowym Siódemka w Sopocie.
Członek Polskiego Stowarzyszenia Treningu Motorycznego
Prowadzi indywidualne konsultacje i treningi oraz przygotowuje spersonalizowane plany treningowe dla:
- zawodników, którzy chcą poprawić swoje parametry pod względem motorycznym
i fizycznym aby osiągać lepsze wyniki w swojej dyscyplinie, - młodych zawodników, którzy rozpoczynają treningi i chcą poprawić swoją siłę wytrzymałość i szybkość oraz nabyć prawidłowe wzorce ruchowe, poprawić swoją mobilność i stabilizację, tak by bezpiecznie trenować swoja dyscyplinę,
- oraz sportowców amatorów i osób chcących ćwiczyć rekreacyjnie.
Kontakt: 507 032 289
Dariusz Mikołajczak
Kuchmistrz
Więcej Informacji
Szef kuchni w Hotelu Nadmorskim w Gdyni. Jest laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych (Olimpiada Smaku, Polish Prestige Hotels, Zielona Czapka Bonduelle, Kulinarny Puchar Polski).
Współpracuje z Instytutem Eligo przy prowadzeniu warsztatów kulinarnych propagujących zdrowe odżywianie.
Realizował między innymi:
– projekt dedykowany intendentom i kucharzom pt. „Do zdrowia od kuchni” – warsztaty kulinarne dla Programu „6-10-14 dla Zdrowia” oraz dla Zespołu Gdańskich Żłobków.
– projekt warsztatów kulinarnych dla młodzieży objętej
Programem „Po Zdro” Fundacji Medicover.